Sist oppdatert:

KRISTIANSAND: Nå vil leder Trond Blattmann ha mengde som et kriterium for felling i Pressens faglige utvalg.

— Det hadde holdt med ett bilde. Alle visste hvordan massemorderen så ut. Det hadde ikke lenger noen informasjonsverdi, sa leder for Støttegruppen etter 22. juli da han torsdag talte til 400 kommunikasjonsmedarbeidere i Kristiansand.

Blattmann skulle snakke om kommunikasjon i krise, noe han fikk brutal erfaring med da terroren rammet Norge.

— Hele Norge var rammet av sin største katastrofe i fredstid. 77 mennesker var drept i angrepet på regjeringen og på Utøya. Ingen visste hvordan man skulle håndtere situasjonen. Og der sto jeg, en enkel grøftegraver fra Vågsbygda. Jeg hadde mistet min sønn, kaldblodig drept av en mann fra Oslos beste vestkant. Så skulle jeg kommunisere på vegne av 1.000 mennesker i dyp krise, mennesker som hadde mistet noen de var glad i under disse angrepene.

Trond Blattmann fra Kristiansand gjorde dypt inntrykk på Norges fremste kommunikasjonsrådgivere. Helt alene sto han på scenen, slik han har stått foran kameraer og journalister utallige ganger det siste året. Denne gangen fortalte han om Støttegruppen etter 22. julis kommunikasjonsutfordringer, og deres møte med mediene.

— Vi forsøkte å holde oss i midten, ikke i noen ytterkant. Vi skulle snakke på vegne av svært mange der meningene sprikte, sa Blattmann. Så påpekte han:

— Det var viktig for oss å få ut at det var lov å si nei til intervjuer. Vi så også at enkelte nærmest ble "høye" på å være i media, og så etter journalister. Det var et faresignal, og vi ba folk ta en pause, sa Blattmann.

TALTE: Trond Blattmann fikk en stor kommunikasjonsjobb etter 22. juli, da sønnen hans ble drept og han startet støttegruppe. Foto: Roald Ankersen

Publisert: Sist oppdatert: